Recomandari

Pentru o vizualizare optima a site-ului folositi Mozilla Firefox.

Link-uri

RESURSE CRESTINE
INFO CRESTIN 

Sondaj
Ce tematici doriti sa abordeze emisiunile RVEi?
 
Toolbar RVEi
Asculta LIVE
Asculti R.V.E. International live

Asculta cu Media Player
Asculta cu Winamp
Asculta cu Real
Home arrow Programe
Programe
Alege Astazi PDF Imprimare E-mail

Este o productie radio “Vocea Evangheliei” adaptata dupa o traducere a cartii “De ce oamenii buni fac lucruri rele” de Erwin Lutzer.

Citeste mai departe...
 
Atlasul Lumii Vii PDF Imprimare E-mail
Astazi, cand majoritatea inca mai aproba conceptia evolutionista, consider ca este absolut necesar ca oamenii sa cunoasca si interpretarea biblica (interpretare care este, de fapt, cea reala) referitoare la aparitia universului.
Citeste mai departe...
 
Biografii Celebre PDF Imprimare E-mail
Intr-o vreme in care ziarele, revistele, emisiunile radio si TV, abunda in birfe si glume cu si despre VIP-uri autohtone si internationale, emisiunea Biografii celebre ne poarta intr-o scurta incursiune in viata oamenilor pe care istoria i-a pastrat pe paginile ei, in semn de onoare.
Citeste mai departe...
 
Biruitori prin Suferinta PDF Imprimare E-mail
Societatea romaneasca a fost adanc marcata de anii de ateism in care valoarea omului a avut de-a face doar cu realizarile si performantele lui. Persoanele cu dizabilitati au fost profund stigmatizate in aceasta perioada.
Citeste mai departe...
 
Biserica o binecuvantare pentru natiuni PDF Imprimare E-mail
Difuzata cu o frecventa saptamanala, emisiunea se adreseaza credinciosilor evanghelicii pasionati de activitatea bisericii locale si in special de misiune.
Citeste mai departe...
 
Calatorie spre Locul Inimii PDF Imprimare E-mail
Cu totii simtim nevoia sa iesim din cand in cand din valtoarea de zgomote gri cu care ne agreseaza cotidianul si sa ne tragem putin sufletul pe malul tihnit, scaldat in armonia muzicii si culoarea cuvintelor de pret.
Citeste mai departe...
 
Celui ce Va Birui PDF Imprimare E-mail
Ascultarea acestei emisiuni da senzatia de asezare in banci, fiecare editie reprezentand o noua lectie in scoala rugaciunii. Nu ne-am nascut stiind sa ne rugam.
Citeste mai departe...
 
Children Bible Hour si Story Time PDF Imprimare E-mail
Sunt emisiuni difuzate exclusiv in limba engleza si care se adreseaza in special copiilor, dar si parintilor si bunicilor. Suferinta si bucuria nu sunt traite de copii nostri in izolare.
Citeste mai departe...
 
Cind te Regasesti in Lumina Scripturii PDF Imprimare E-mail
Este o emisiune care-l are ca invitat special pe pastorul Paul Negrut. Mesajele dumnealui ne ajuta sa ne identificam cu persoane si situatii gravate pe paginile Scripturii, tocmai pentru a intelege mai bine starea in care suntem si pentru a ne asuma in mod corect deciziile pe care le avem de luat.
Citeste mai departe...
 
Clipa de ragaz PDF Imprimare E-mail
 Este un program radio ce surprinde viata, asa cum este ea, cu bune, cu rele, dar mai ales cu lectiile pe care ni le ofera la fiecare pas. Cateva minute de ragaz nu strica niciodata, iar daca in acest timp poti invata din experienta altora, e si mai bine.
Citeste mai departe...
 
Comoara din Inima PDF Imprimare E-mail
Studiile biblice pe carti, au inceput sa fie preferate studiilor tematice, in multe biserici , intrucat- spun exegetii Scripturii -cele dintai aduc mesajul lui Dumnezeu revelat in contextul amplu al cartii si al Bibliei, pe cand studiile tematice pot purta culoarea unor prejudecati cu care predicatorul porneste la drum ca sa-si argumenteze tema.
Citeste mai departe...
 
Cunoasterea lui Dumnezeu si Istoria Timpurie PDF Imprimare E-mail

Emisiune dezbatere invitatii fiind specialisti in domeniu: pastori sau profesori care predau discipline corelate cu Vechiul Testament.

Citeste mai departe...
 
Descatusat PDF Imprimare E-mail
Emisiune de teatru radiofonic difuzata saptamanal ce prezinta marturii ale intoarcerii la Dumnezeu ale unor personaje reale ce provin din diferite medii sociale si de diferite nationalitati.
Citeste mai departe...
 
Din Comorile Bibliei PDF Imprimare E-mail
Asa cum sugereaza si titlul,o emisiune care contine mesajul Lui Dumnezeu pt.noi oamenii,rostit prin intermediul unor pastori sau evanghelisti cunoscuti. O emisiune in care vom descoperii voia Celui care ne-a creeat cu privire la noi si care ne indeamna sa cautam tot mai mult adevaratele comori,nepretuite de unii,insa pretioase noua,celor care-L iubim pe Dumnezeu.
Citeste mai departe...
 
Din Intuneric spre Lumina PDF Imprimare E-mail
Daca ascultatorii au cu adevarat nevoie de un cuvant cu autoritate si totusi plin de sensibilitate din partea lui Dumnezeu, asa cum ar fi vorbit Isus pe pamant, atunci mesajele pastorului Ioan Fodor sunt tocmai potrivite, comparabile cu Predica de pe Munte care a constituit si izvorul de inspiratie al unei serii de mesaje in ceea ce priveste sistematizarea si accentele practice.
Citeste mai departe...
 
Divina armonie PDF Imprimare E-mail
O jumatate de ora de desfatare cu muzica clasica, in special simfonica, un prilej de revigorare spirituala, dar si fonica. Un prilej de a aduce in prim plan mari compozitori care au compus pentru Dumnezeu dupa harul si talentul care le-a fost dat.
Citeste mai departe...
 
Drepturi, obligatii, posibilitati PDF Imprimare E-mail
Emisiune de dezbatere, axata in special pe domeniile economic si social prin care aducem la microfonul RVE personalitati din diverse domenii de activitate. In acest mod informatiile, ideile de afaceri sau de servicii vin de la cele mai autorizate voci. In acest mod nu ne izolam de lume, ci devenim misionari prin afaceri, servicii si asitenta sociala.
Citeste mai departe...
 
Drumul spre Casa PDF Imprimare E-mail
Daca ar fi sa asemanam lupta spirituala prin radio cu un front al ultimelor 2 secole, am putea spune ca artileria grea a lui Dumnezeu este alcatuita din predica, cantare si marturie. Cea din urma este Evanghelia probata de oameni ,ce confirma mereu ca Dumnezeu ne iubeste si se implica in viata noastra.
Citeste mai departe...
 
Familia in Obiectiv PDF Imprimare E-mail
Ne focalizeaza atentia asupra multor aspecte practice, uneori sensibile, ce tin de viata de acasa. Cei invitati, ei insisi preocupati de un superlativ in propria familie, isi dau silinta sa ofere raspunsuri dintre cele mai relevante la intrebarile ce se nasc, de regula, in mintile celor ce suntem familisti.
Citeste mai departe...
 
Flacara Dragostei PDF Imprimare E-mail
In cuvintele cele mai simple si accesibile tuturor ascultatorilor, asa cum este dorinta auorului acestor meditatii, Nicolae Moldoveanu, dorim sa aducem in fata dvs. adevarul Cuvantului lui Dumnezeu care are putere sa transforme vieti si sa aduca speranta si bucurie in viata.
Citeste mai departe...
 
In Obiectiv Noul Testament PDF Imprimare E-mail
Emisiunea cuprinde teme din Biblie, in mod specific din Noul Testament.
Citeste mai departe...
 
Jurnal Crestin&Actualitatea religioasa PDF Imprimare E-mail
Isi propun sa redea evenimentele pozitive si inedite/interesante ce au loc in viata bisericilor  sau credinciosilor evanghelici, in special penticostali, baptisti, crestini dupa evanghelie din Romania precum si din alte tari ce se gasesc in aria de acoperire a postului.

Citeste mai departe...
 
Keys for Kids PDF Imprimare E-mail
Emisiunea este de fiecare data insotita de traducerea ei in limba romina Cheite pentru copii . Dincolo de aspectul educativ al acestei emisiuni, fiind un instrument puternic pus la indemina copiilor, de invatare a limbii engleze, aceste emisiuni traduc pentru copii nostri verstele din Scriptura prin prisma experientelor lor zilnice.
Citeste mai departe...
 
Lumina pe cararea vietii PDF Imprimare E-mail
Este o emisiune ce se difuzeaza saptamanal si prezinta mesajele biblice ale pastorului Onisim Mladin de la Biserica Baptista Dragostea din Arad, prezentat de regula intr-o maniera expozitiva. Puternic ancorat in Scripturi mesajele domniei sale sunt deosebit de relevante si practice.
Citeste mai departe...
 
Lumini Peste Veacuri PDF Imprimare E-mail
Incurajarea si cresterea credintei noastre este scopul pentru care Dumnezeu a asezat in Biblie un "nor de martori".
Citeste mai departe...
 
Lupta Credintei PDF Imprimare E-mail
Traim intr-o vreme in care Biserica crestina nu mai e ceea ce ar trebui sa fie. Se poarta un nume care, din pacate, nu mai acompaniaza viata. Oamenii merg la Biserica duminica de duminica, dar nu au o relatie personala cu Domnul Cristos.
Citeste mai departe...
 
Mai Aproape de Inima Celor care Ne Sunt Aproape PDF Imprimare E-mail
Realizatoare: Nicoleta Burtic Potrivit unui studiu sociologic intitulat "O perspectiva asupra valorilor tinerilor romani", elevii si studentii romani pun pe primul loc in ierarhia personala familia, apoi prietenii, banii, scoala si societatea.

Citeste mai departe...
 
Nascut Din Nou PDF Imprimare E-mail
Realizatoare: Gherasim Angela Este o emisiune de marturii personale cu o durata de 30 min a carei intentie este ca oamenii sa cunoasca puterea lui Dumnezeu care schimba vieti, mantuieste oameni si le ofera un nou inceput.
Citeste mai departe...
 
Pentru ca Isus este Fiul lui Dumnezeu PDF Imprimare E-mail
Un studiu biblic evanghelistic pornit initial de la studierea Evangheliei dupa Ioan, dar ulterior mesajele au avut ca baza de plecare si alte texte din Sfanta Scriptura. Invitatul emisiunii este pastorul Dorin Hnatiuc, pastor la Biserica Baptista Emanuel din Oradea. Programul se remarca prin puternica ancorare in studiul Bibliei, si prin transpunerea principiilor biblice la realitatea vietii.
Citeste mai departe...
 
Puterea Evangheliei PDF Imprimare E-mail
Un ciclu de mesaje ale pastorului Petrica Vidu, pastor la Biserica Baptista Emanuel din Oradea. In aceste mesaje este scoasa in evidenta chemarea la mantuire. Vestea buna ca oamenii pot primi mantuirea prin Domnului Isus si puterea transformatoare a Evangheliei sunt liniile definitorii ale acestui program. Emisiunea se evidentiaza prin claritatea si accesibilitatea ideilor transmise.
Citeste mai departe...
 
Radio-geografia PDF Imprimare E-mail
Este o incercare de radiografiere sistematica a cate unui fenomen din geografie si, prin extensie, din astronomie, dar nu cu pretentiile unei lucrari de specialitate, ci cu dorinta de a captiva ascultatorul neinitiat.
Citeste mai departe...
 
Sanatatea o Responsabilitate a Fiecaruia PDF Imprimare E-mail
Anchetele realizate de Fundatia pentru Imbunatatirea Conditiilor de Viata si de Munca (FICVM), incepand cu anul 2001, evidentiaza ca sanatatea si familia sunt principalele repere din viata europenilor. Contemporanii nostri sunt mai preocupati pentru calitatea vietii lor.

Citeste mai departe...
 
Scoala Familiei PDF Imprimare E-mail
Cine poate spune ca in familia lui treburile merg intotdeauna ca pe roate? De fapt cei mai multi intram in aceasta relatie speciala nepregatiti, iar anii care urmeaza se constitue intr-o suita de victorii si esecuri din care ar trebui sa invatam sa ne facem fericiti unuii pe altii.
Citeste mai departe...
 
Slove pe Tablita Inimii PDF Imprimare E-mail
O emisiune artistica, are menirea de a-l starni pe ascultator, de a-l face sa-si puna semne de intrebare, fiind de cele mai multe ori echivalentul unei puneri la zid.
Citeste mai departe...
 
Terapie pentru suflet PDF Imprimare E-mail
O emisiune de consiliere, isi propune sa ofere ascultatorului sfaturi de reinnoire a inimii. Emisiunea pune in evidenta mesajele pastorului Ioan Gug din SUA ce au ca tematica starile nepotrivite sufletului, din care amintim depresia, ingrijorarea, minciuna etc.
Citeste mai departe...
 
Tu si Eu... Umbland cu Dumnezeu PDF Imprimare E-mail
„Lumea noastră are nevoie disperată de modele de urmat: eroi adevăraţi sau oameni integri, ale căror vieţi ne motivează să facem binele, să urcăm pe culmi, să stăm pe înălţimi”, spunea Ch. Swindoll. Biblia ne surprinde prin numărul impresionant de personaje al căror mod de viaţă a străbătut timpul, ale căror fapte au rămas ca mărturie până în zilele noastre.
Citeste mai departe...
 
Un strop de intelepciune pt azi si maine PDF Imprimare E-mail
Emisiunea contine mesaje inspirate din Cuvantul lui Dumnezeu, rostite de diferiti pastorii, Petru Lascau si Marius Tripon. Acestea indeamna la o viata crestina traita in conformitate cu Biblia, ajutand ascultatorii sa regandeasca principiile de viata pe care le au, punandu-le de acord cu intelepciunea lui Dumnezeu, cu planul sau perfect descoperit in Sfanta Scriptura.
Citeste mai departe...
 
Viata de biruinta prin Cristos PDF Imprimare E-mail

Emisiunea abordeaza teme de interes pentru omul secolului XXI, care cauta solutii la framantarile sale. Raspunsurile propuse vin dintr-o perspectiva biblica, invitatul emisiunii fiind pastorul Moise Ardelean.

Citeste mai departe...
 
Vieti Transformate PDF Imprimare E-mail
 Este o emisiune de interviuri - talk-show, difuzata de mai bine de 10 ani.Porneste de la principiul ca "Esenta evangheliei este transformarea" si este de folos pentru ascultatori sa auda marturiile personale ale celor peste 400 de invitati care au trecut prin Vieti transformate (si la propriu si la figurat) de-a lungul anilor.
Citeste mai departe...