Recomandari

Pentru o vizualizare optima a site-ului folositi Mozilla Firefox.

Link-uri

RESURSE CRESTINE
INFO CRESTIN 

Sondaj
Ce tematici doriti sa abordeze emisiunile RVEi?
 
Toolbar RVEi
Asculta LIVE
Asculti R.V.E. International live

Asculta cu Media Player
Asculta cu Winamp
Asculta cu Real
Home arrow Realizatori arrow Extensie a Seminarului Teologic Covington la Lugoj
Extensie a Seminarului Teologic Covington la Lugoj PDF Imprimare E-mail

Extensie a Seminarului Teologic Covington la Lugoj

In primavara aceasta se implinesc noua ani de colaborare intre Seminarul Teologic Covington si Comunitatea Baptista Timisoara.

Totul a debutat cu o conferinta organizata de presedintele Comunitatii Baptiste Timisoara, pastorul Ionel Tutac, la Moldova Noua, in luna mai a anului 2005. Acolo s-au creat legaturile si perspectivele unui asemenea proiect care de-atunci a schimbat multe vieti.

Profesorii care predau cursurile de teologie au acumulat o zestre academica de invidiat, fiind posesori a cate doua doctorate fiecare, cu totii sunt pastori ce au strans ani grei de experienta in aceeasi biserica. Impactul academic si spiritual pe care aceasta scoala teologica l-a avut in vietile multor studenti pastori si lucratori laici din bisericile locale a fost incomensurabil. In jur de 150 studenti in calitate de pastori, misionari si lucratori au trecut portile acestei scoli teologice pentru a beneficia de cursurile oferite in toti acesti ani: cursuri pentru licenta in teologie, masterat in teologie si un grup restrans pentru cursurile de doctorat. Majoritatea studentilor sunt din Romania, unul vine de patru ori pe an tocmai din Italia, de la Roma, iar recent, s-a alaturat grupului de studenti o persoana din Viena, Austria. Cursurile se desfasoara sub forma a patru module pe an, un modul constand in cinci zile de studiu de luni pana vineri. In plan international Seminarul Teologic Covington se bucura de o prezenta in crestere in tari precum Honduras, Zimbabwe, Pakistan si Romania. In Statele Unite ale Americii, deasemenea, scoala are cateva extensii.