Recomandari

Pentru o vizualizare optima a site-ului folositi Mozilla Firefox.

Link-uri

RESURSE CRESTINE
INFO CRESTIN 

Sondaj
Ce tematici doriti sa abordeze emisiunile RVEi?
 
Toolbar RVEi
Asculta LIVE
Asculti R.V.E. International live

Asculta cu Media Player
Asculta cu Winamp
Asculta cu Real
Home arrow Arhiva stiri arrow Mars pentru viata 2013
Mars pentru viata 2013 PDF Imprimare E-mail
Mai multe localitati din Romania continua, si in 2013, sa organizeze Marsul pentru viata.

Oradenii sunt invitati la editia a doua a Marsului pentru viata. Acesta va avea loc sambata, 23 Martie, de la ora 12, in Piata Unirii. Marsul pentru viata este o manifestare interconfesionala organizata de cultele istorice si neoprotestante din Oradea si de organizatii neguvernamentale Pro Vita.

In Timisoara, marsul va incepe la ora 12, in Parcul Carmen Sylva. Acolo vor avea loc discursurile catorva dintre organizatori si sustinatori. Scopul acestui mars este afirmarea dreptului la viata al tuturor persoanelor incepand din momentul conceptiei, a dreptului femeii la sprijin si pentru sustinerea familiei, ca temelie a unei societati prospere.

Marsul pentru Viata” are in fiecare an o tema sub forma unui mesaj-manifest adresat publicului. Manifestul de la aceasta editie se intituleaza „Iubeste-i pe amandoi! – Asuma, ajuta, adopta!” si este o invitatie la implicare civica in sprijinul femeilor insarcinate, care sunt constranse sa apeleze la avort din cauza indiferentei si a lipsei de ajutor, uneori chiar din partea celor apropiati.

Aceasta reala forma de violenta impotriva femeilor care poarta o sarcina neasteptata nu trebuie sa ne mai lase indiferenti. Conform manifestului, sunt asteptati la mars „toti cei care cred ca dreptul la viata este unul dintre drepturile fundamentale ale omului, iar dragostea si compasiunea fata de o mama si copilul ei reprezinta cea mai nobila forma de implicare civica.”