Posturile de radio online au devenit din ce în ce mai accesibile datorită faptului că oferă mult mai multă diversitate. Atât timp cât ai o conexiune la internet, atunci poţi asculta radio de oriunde, de pe telefon, tabletă, sau de pe PC. Multă lume ascultă muzică în maşină, dar pentru anumite persoane, muzica are diverse avantaje în mai multe contexte.

Spre exemplu, atunci când studiezi, muzica te poate ajuta să te concentrezi mai uşor. Mulţi preferă să asculte muzică atunci când se joacă pe PC din aceleaşi motive. Din fericire, ai foarte multe posturi din care să alegi, deci daca vrei să te joci la un cazino, atunci Înregistrează-te la VladCazino şi porneşte unul din următoarele posturi în browser sau pe smartphone. Muzica de fundal o să-ţi îmbunătăţească experienţa şi poate crea o atmosferă ideală pentru joc – mai ales pentru jocurile de cazino.

Alege-ţi genul de muzică favorit

Totul depinde de gusturile pe care le ai în materie de muzică. Există o mulţime de posturi de nişă care difuzează exact melodiile care îţi plac. Dacă eşti genul de persoană care preferă muzica instrumentală, deci fără versuri, atunci posturile Cinemix sau Instrumental Hits Radio ar fi potrivite pentru tine. Cinemix difuzează muzică de orchestră care a făcut parte din filme sau seriale. Pe de altă parte, Instrumental Hits Radio difuzează piese instrumentale din mai multe genuri muzicale – de la new age până la jazz.

Dacă vrei ceva relativ lent, atunci un post pentru muzică de relaxare, precum Relax FM, ar fi ideal. Poate vei putea să te concentrezi mult mai bine cu o muzică lentă pusă pe fundal. Pe de altă parte, dacă doreşti ceva mai agresiv, care să se ridice la nivelul adrenalinei produse de joc, atunci Metal Nation Radio e recomandat. Postul difuzează piese din foarte multe sub-genuri de rock precum rock clasic şi hard rock, dar poate ajunge până la death metal. Dacă eşti fan al muzicii rock atunci şi un post autohton precum Rock FM este recomandat.

Dacă sunteţi genul de persoană care preferă mai multe genuri muzicale, atunci un post generalist ar fi ideal. Posturi precum NBS Radio sau chiar şi posturi autohtone precum Radio ZU sunt recomandate. Aceste posturi difuzează melodiile momentului, deci sunt şanse să descoperiţi artişti noi din diverse genuri muzicale – de la R’n’B până la dance şi tehno. Există şi variante precum postul Hot 108 pentru cei care preferă să asculte melodii din genurile rap şi hip-hop.

Salvează-ţi melodiile preferate

Poate deveni frustrant atunci când descoperi o melodie nouă, însă nu ştii cum se numeşte. Multe posturi de radio care au aplicaţii pentru smartphone îţi vor permite să salvezi melodiile care ţi-au plăcut. În cel mai rău caz, vei putea să vezi numele melodiei afişat astfel încât să o poţi căuta mai tărziu, după ce ai terminat de jucat.

Un alt avantaj pe care multe posturi de radio îl au e faptul că nu au reclame între melodii. Există şi anumite posturi care difuzează reclame, dar având în vedere că acestea pot fi ascultate gratuit, o reclamă la câteva minute nu ar trebui să fie foarte deranjantă. Anumite staţii au şi variante premium, pentru cei care vor să plătească un abonament lunar pentru a nu mai primi reclame. Totuşi, există foarte multe alternative gratuite pentru cei care vor dori să asculte muzică.